ZANGMASTERCLASS 2016 – 2017

Weekend masterclass on vocal and performance technique 2016 – 2017

Zang masterclasses voor gevorderde amateurs (ook de beginnende conservatorium student !).
Onder de titel A Weekend Masterclass on Vocal and Performance Technique presenteert de Muziekacademie Den Haag een serie Masterclasses voor gevorderde (klassieke) zangleerlingen. Voor alle cursussen geldt dat de cursisten individueel en in ensembleverband de gelegenheid krijgen te werken aan een lied of aria van hun keuze met de betreffende tutor. Aandachtspunten zijn zang- en speltechniek en regieaanwijzingen waar van toepassing.

Jacquie_Crago

Jacquie Crago

Eerste Masterclassweekend in seizoen 2016-2017
21 en 22 oktober 2016
Gastdocent – Jacquie Crago
In de serie A Weekend Masterclass on Vocal and Performance Technique ontvangt de Muziekacademie Den Haag op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober 2016 actrice, regisseur en stemcoach Jacquie Crago. Jacquie benadert de zangstudent met de blik van de acteur, sterk
vanuit tekst, beleving en overdracht, alsmede speltechniek. Jacquie is een geweldig enthousiaste en kundige docent. Een belevenis om haar mee te maken !
Deze 2 dagen durende workshop is geschikt voor de gevorderde zangstudent. Alle stijlen zijn welkom en natuurlijk ook duetten, trio’s of scenes voor meerdere stemmen.
De zangers werken met Jacquie aan hun eigen gekozen stuk, maar ook in klasverband. Aan het eind worden alle scenes in concert ten gehore gebracht.

Publiek is te allen tijde welkom. Bij de voorstelling op zaterdagmiddag is de toegang €5.
Tijden, bij benadering: (rooster wordt opgesteld nadat alle aanmeldingen bekend zijn):

Vrijdag: 12.00 – 20.30
Zaterdag: 9.00 – 16.00
Prijs: €150,- incl BTW

Inschrijven via het inschrijfformulier van de Muziekacademie Den Haag.

Tweede Masterclass
21 en 22 april 2017
Gastdocent – Richard Jackson

Voor alle weekenden geldt dat het de bedoeling is dat u de liederen van uw keuze hebt voorbereid als voor een concert (bij voorkeur uit het hoofd), zodat u werkelijk kunt werken aan verdieping. Solo’s, maar ook duetten en trio’s of zelfs kwartetten etc. zijn van harte welkom. Voor iedere solo is ongeveer 20 minuten ingedeeld. Wanneer van toepassing worden ensemblestukken door de docenten uitgezocht en tijdig toegestuurd. Hier wordt in de cursus enkele uren aan besteed.

Richard Jackson

Richard Jackson

Je kunt je nu opgeven. Wanneer we mooie scenes willen organiseren, en je zeker weet mee te willen doen, zou ik dat ook aanraden ! Voor de zomer kunnen we dan een mooi programma maken om na de zomervakantie meteen mee aan de slag te gaan in diverse voorrepetities. Je kunt ook zelf aangeven wat en met wie je zou willen. Heb je zelf voorkeuren, meldt dit bij Lia van der Velde, en schrijf tegelijk met je zangpartner(s) in.

 

Inschrijfgegevens
Naam: A weekend masterclass on vocal and performance technique.
Kosten: € 150,- incl. BTW