Oriëntatieweken – 15 juni t/m 3 juli 2020

Elk jaar in juni tijdens de Open Dag van de Muziekacademie kun je instrumenten proberen, kennis maken met docenten, informatie inwinnen, inschrijven en (bij het Zomerconcert) optredens van de leerlingen bijwonen.

Dit jaar, in verband met de coronacrisis, zal het niet mogelijk zijn om een grootschalig evenement te organiseren. Daarom is gezocht naar een andere vorm voor de oriëntatie.

Informatie over de Oriëntatieweken KLIK HIER.

Posted in NIEUWS

MDH International Department as of 2020, August 31st

The Virtuosi School of Music, The Hague, will be incorporated with the Muziekacademie Den Haag as the new MDH International Department as of August 2020.
The MDH International Department offers a variety of instrumental lessons in various languages on Saturdays, at the Muziekacademie Den Haag, Raamweg 36, 2596 HN The Hague.
For an overview of the instruments and teachers, please click here:

For the registration form in English, please CLICK HERE.

For enquiries, please fill out the webform and we will get back to you ASAP:

Instruments & Teachers

 • flute
  Etelka Nagy
 • guitar
  Alberto Rodríguez
  Yiannis Giagourtas
  Trevor Stuart Howe
 • harp
  Caterina Bevegni
 • percussion
  Rubén Castillo del Pozo
 • piano
  Mariano Boglioli
  Stefania Pigozzo
  Alessandra Di Gennaro
 • recorder
  Alice Boccafogli
 • violin
  Sofía Pastor
Posted in NIEUWS, Uncategorized

Heropening per 11 mei 2020 | Reopening May 11th 2020

Heropening MDH per 11 mei 2020
Naar aanleiding van de recente uitspraken van de overheid inzake COVID-19, gaat de Muziekacademie weer open per maandag 11 mei a.s.
Per 11 mei zijn 1-op-1 lessen weer toegestaan, voor alle leeftijden. Hopelijk zullen de groepslessen en ensembles per 1 juni kunnen worden hervat.

MDH heeft zowel de inrichting als de procedures aangepast om de richtlijnen van het RIVM te kunnen naleven.

Reopening MDH May 11th 2020
As a result of the recent statements made by the government regarding COVID-19, the Music Academy will reopen on Monday, May 11th.
As of May 11th, 1-on-1 lessons are permitted, for all ages. Hopefully, the group lessons and ensembles will be able to resume as of June 1st.

MDH has adapted both the interior layout and the procedures to confirm to the RIVM guidelines.

Posted in NIEUWS

Workshops en concerten in Viscri – Roemenië – zomer 2021

Pianodocent Johann Markel geeft in juli workshops en concerten in Roemenië.


Dit programma is i.v.m. de coronacrisis ge-annuleerd en opgeschoven naar 2021

Workshop & concerten
23 – 26 Juli 2020 in Viscri
De meeste mensen kennen Roemenië vooral van de Draculafilms. Roemenië is echter veel meer dan dat. Midden in Roemenië ligt het pittoreske Transsylvanië waar ik geboren ben. Sinds een aantal jaren reis ik regelmatig naar het dorp waar ons familiehuis staat. Het dorp heet Deutsch-Weisskirch, of ook wel Viscri genaamt in het Roemeens. Afgelopen jaren is het oude huis uitgebreid verbouwd en vernieuwd. In de voormalige werkkamer van mijn grootvader die timmerman was, is mijn nieuwe piano studio ontstaan. Sinds 2017 geef ik daar concerten op een prachtige C. Bechstein Vleugel die ik in het Nederlandse Houten heb gekocht.

Deze zomer 2020 wil ik een driedaagse workshop aanbieden in Roemenië en wil pianospelers uitnodigen om naar Deutsch-Weisskirch te komen. De workshops bestaan uit groepslessen, concerten en voorspeelmogelijkheden voor de deelnemers, met het idee om met elkaar en van elkaar te leren. Bovendien zal er veel tijd zijn om na de lessen en concerten samen in een ontspannen sfeer van gedachten uit te wisselen en de omgeving te verkennen. De workshop is bedoeld voor gevorderde piano spelers van elke leeftijd.

Het is niet alleen een goede gelegenheid om deze zomer op een muzikale manier bij elkaar te komen, maar ook om kennis te maken met het prachtige landschap, de wilde natuur en Transsylvanische cuisine

Johann Markel

Posted in NIEUWS