Workshops en concerten in Viscri – Roemenië – zomer 2021

Pianodocent Johann Markel geeft in juli workshops en concerten in Roemenië.


Dit programma is i.v.m. de coronacrisis ge-annuleerd en opgeschoven naar 2021

Workshop & concerten
23 – 26 Juli 2020 in Viscri
De meeste mensen kennen Roemenië vooral van de Draculafilms. Roemenië is echter veel meer dan dat. Midden in Roemenië ligt het pittoreske Transsylvanië waar ik geboren ben. Sinds een aantal jaren reis ik regelmatig naar het dorp waar ons familiehuis staat. Het dorp heet Deutsch-Weisskirch, of ook wel Viscri genaamt in het Roemeens. Afgelopen jaren is het oude huis uitgebreid verbouwd en vernieuwd. In de voormalige werkkamer van mijn grootvader die timmerman was, is mijn nieuwe piano studio ontstaan. Sinds 2017 geef ik daar concerten op een prachtige C. Bechstein Vleugel die ik in het Nederlandse Houten heb gekocht.

Deze zomer 2020 wil ik een driedaagse workshop aanbieden in Roemenië en wil pianospelers uitnodigen om naar Deutsch-Weisskirch te komen. De workshops bestaan uit groepslessen, concerten en voorspeelmogelijkheden voor de deelnemers, met het idee om met elkaar en van elkaar te leren. Bovendien zal er veel tijd zijn om na de lessen en concerten samen in een ontspannen sfeer van gedachten uit te wisselen en de omgeving te verkennen. De workshop is bedoeld voor gevorderde piano spelers van elke leeftijd.

Het is niet alleen een goede gelegenheid om deze zomer op een muzikale manier bij elkaar te komen, maar ook om kennis te maken met het prachtige landschap, de wilde natuur en Transsylvanische cuisine

Johann Markel

Geplaatst in NIEUWS