Sidonie Riha (viool – altviool – miniviool)

Sidonie Riha

Sidonie Riha studeerde viool, altviool en kamermuziek aan het ‘Conservatorium Maastricht’, de ‘Musikhochschule Keulen’ en de ‘Hochschule für Musik Hanns Eisler’ in Berlijn.
Zij was lid van de ‘Deutsche Kammerakademie’, het ‘Rubens Kwartet’ en het ‘Faust Quartet’ en trad met deze ensembles o.a. op in de ‘Opera Oslo’, de ‘Berliner Philharmonie’, ‘Konzerthaus Berlin’, ‘Guildhall London’, ‘Concertgbouw Amsterdam’, ‘De Doelen Rotterdam’ en de ‘Dome des Invalides’ Paris. Sidonie Riha is artistiek directeur van de ‘Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland’ en oprichter van het ‘Kamermuziek Atelier Delft’ en het ‘Meespeel Atelier Den Haag’.
Zij wordt regelmatig als masterclassdocente uitgenodigd (o.a. door de ‘Summer String Academy of the Indiana University Bloomington’ (USA), het ‘Barrat Due Musikkinstituut Oslo’ (N), het Conservatorium Ljubljana (SL), het Internationaal Music Camp “Cremona for strings”(I) en het ‘Orlando Festival’ (Nl).

Sidonie Riha heeft jarenlange ervaring als (alt-)viool en ensembledocente en geeft met veel plezier en toewijding lessen, zowel aan kinderen en beginners als aan gevorderde amateurs, jong talent en conservatoriumstudenten.

www.kamermuziekateliers.nl | www.faust-quartett.de

lesvormen: individueel, duoles, ensembleles
talen: Nederlands, Engels, Duits

Docenten Nadia Frissen en Sidonie Riha