VOOROPLEIDING CONSERVATORIUM

sponsorSkrjabinOptimale voorbereiding voor een muziekvakopleiding

Door het wegvallen van veel van de vooropleidingen van de Conservatoria, voorziet de Muziekacademie Den Haag in deze behoefte.
Deze cursus is bedoeld voor jonge muzikanten die toelatingsexamen willen doen voor een conservatorium of andere muziekvak opleiding. Dit kan zijn voor Klassiek, Pop, Rock of Jazz. De MDH verzorgt alle noodzakelijk lessen en informatie om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Naast theorie- en toetslessen krijg je ook presentatielessen, zodat je je op een podium steeds gemakkelijker gaat voelen. Hierdoor zal ook je toelatingsexamen, wat bewuster en zekerder en rustiger verlopen.
We gaan er van uit dat je zelf een docent voor je hoofdvak hebt. Mochten hier problemen mee zijn kan de MDH hierin adviseren.

Naast de lessen wordt er in het jaar hard gewerkt naar een eindvoorstelling eind april, waarin iedere student, met medewerking van zijn medestudenten, een presentatie zal geven. Hierin zal het repertoire, nodig voor het toelatings examen, worden gepresenteerd.
Ook zullen gedurende het jaar lessen gegeven worden over Houding en Ademhaling en Zingen.

In december zal er een moment komen waarin de docenten van de Vooropleiding hun advies zullen geven of het doen van een toelatingsexamen haalbaar en dus raadzaam is. Ook zal er overleg zijn met de hoofdvakdocent in deze.

Alle docenten zijn ook aangesloten bij sKrjabin die allerlei workshops en cursussen verzorgt: o.a. persoonlijke begeleiding bij voorbereiding voor optredens, helpt ook kleinkunstenaars bij de voorbereiding voor hun toelatingsexamen voor een theaterschool, mental coaching in geval van problemen, hulp bij houdingsproblemen door een van Nederlands beste bewegingstherapeuten, speciale ademhalingstherapie bij “vastzittende adem” maar vooral verzorgen de docenten ook lessen op maat.
Het team van sKrjabin bestaat uit zeer ervaren en professioneel geschoolde docenten die vol passie jong talent willen helpen zichzelf zichtbaar te maken.

De Docenten:

Jose Pouwels, theorie
Peter le Feber, toetsklas
Bert Verboom, presentatieles
Belinda Vos, studieontwikkeling en coaching
Marjon Kuijers, bewegingstherapeute

www.skrjabin.nl