Jana Suilen (hoorn)

Jana Suilen (1984) begon op tienjarige leeftijd met hoorn spelen. De mooie klank van de hoorn sprak haar meteen erg aan. Zij was gedreven dit bijzondere instrument helemaal te beheersen. Dit was een van de redenen om te gaan studeren bij Herman Jeurissen aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag. Zij behaalde daar respectievelijk haar bachelor- en master diploma.

Na haar studie in Nederland, studeerde Jana nog anderhalf jaar in Duitsland aan de ‘Hochschule für Musik und Theater’ te Hannover, bij professor Markus Maskuniitty.
Naast haar studie volgde Jana diverse masterclasses bij verschillende gerenommeerde hoornisten o.a. Peter Damm, Jacob Slagter, Radovan Vlatkovich, Frøydis Ree Wekre en Jasper de Waal.

Jana remplaceert regelmatig in verschillende professionele orkesten. Ook speelde zij meerdere malen mee in het Nationaal Jeugd Orkest en maakte zij deel uit van het JongNBE  (Jong Nederlands Blazers Ensemble).
Naast het meespelen in verschillende beroepsorkesten, speelt Jana als hoorniste in het Zeeuws Orkest. Verder is het maken van kamermuziek een van Jana’s passies. Zij speelde in verschillende blaaskwintetten, maar ook in allerlei andere denkbare samenstellingen, met strijkers, blazers, zang en piano.
Jana is bevoegd hoorndocent. Ze geeft haar ervaringen en plezier in het hoornspelen graag door.

www.janasuilen.nl
Lesvormen: individuele lessen, duoles, groepsles, minimum leeftijd ongeveer 8jr
Talen: Nederlands, Engels, Duits