ZANGMASTERCLASS 2017 – 2018

Weekend masterclass on vocal and performance technique 2017 – 2018

Twee maal per jaar organiseert Muziekacademie Den Haag een masterclass voor amateurzangers. Beide docenten van seizoen 2017/2018 hebben een uitgesproken passie voor het overdragen van hun kennis en expertise !
Voor alle cursussen geldt dat de cursisten individueel en in ensembleverband de gelegenheid krijgen te werken aan een lied of aria van hun keuze met de betreffende tutor.
Aandachtspunten zijn zang- en speltechniek en regieaanwijzingen waar van toepassing.
Iedere cursist heeft 20 minuten tijd met de docent samen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een ensemble stuk voor het gehele gezelschap, en worden alle stukken aan het eind van de cursus gepresenteerd in de Zaal van de Muziekacademie.
Het verdient aanbeveling het gekozen lied uit het hoofd te presenteren. Vragen over niveau en repertoire ? Mail met de producent: Lia van der Velde: harp.en.zang@gmail.com

Linda-Ormiston

Linda Ormiston

Eerste Masterclassweekend in seizoen 2017-2018
Op vrijdag en zaterdag 20 en 21 oktober 2017 ontvangt Muziekacademie Den Haag de gerenommeerde opera- en muziektheater zangeres Linda Ormiston. Verdieping op tekstinhoud maar ook zangtechnische punten komen intensief aan bod. Linda is een
allround theater zangeres met een enorme bagage aan kennis van het theater muziekrepertoire.

Vrijdag: 12.00 – 20.30
Zaterdag: 9.00 – 16.00
Prijs: €160,- incl BTW

Inschrijven via het inschrijfformulier van de Muziekacademie Den Haag.

 

 

 

 

 

 

Tweede Masterclass
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 april 2018 ontmoeten wij onze reguliere masterclass docent Richard Jackson. Richard geeft al vele jaren in Den Haag een jaarlijkse masterclass. Eenles bij hem is altijd een zeer verdiepende ervaring !

Voor alle weekenden geldt dat het de bedoeling is dat u de liederen van uw keuze hebt voorbereid als voor een concert (bij voorkeur uit het hoofd), zodat u werkelijk kunt werken aan verdieping. Solo’s, maar ook duetten en trio’s of zelfs kwartetten etc. zijn van harte welkom. Voor iedere solo is ongeveer 20 minuten ingedeeld. Wanneer van toepassing worden ensemblestukken door de docenten uitgezocht en tijdig toegestuurd. Hier wordt in de cursus enkele uren aan besteed.

Richard Jackson

Richard Jackson

Je kunt je nu opgeven. Wanneer we mooie scenes willen organiseren, en je zeker weet mee te willen doen, zou ik dat ook aanraden ! Voor de zomer kunnen we dan een mooi programma maken om na de zomervakantie meteen mee aan de slag te gaan in diverse voorrepetities. Je kunt ook zelf aangeven wat en met wie je zou willen. Heb je zelf voorkeuren, meldt dit bij Lia van der Velde, en schrijf tegelijk met je zangpartner(s) in.

 

Inschrijfgegevens
Naam: A weekend masterclass on vocal and performance technique.
Kosten: € 160,- incl. BTW