Liesbeth Vreeburg – harp

MD-Vreeburg3996_resize

Liesbeth Vreeburg

Liesbeth Vreeburg studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In juni 2008 studeerde Liesbeth cum laude af voor haar eerste fase. Aansluitend volgde zij daar de master opleiding voor uitvoerend musicus, en studeerde af met een 9.5.

In de master-fase legde ze zich onder andere toe op het hedendaagse repertoire voor harp, en improvisatie. Daarnaast verdiepte zij zich in de historische uitvoeringspraktijk op de single-action pedaalharpen uit de achttiende eeuw.

Naast haar hoofdvaklessen bij Erika Waardenburg heeft zij lessen gevolgd bij Constance Allanic (renaissance- en barokharp), Ned McGowan (Karnatische muziek uit India), gitarist Marc van Vugt (compositie) en organist Jaap Zwart (improvisatie).

Liesbeth won diverse prijzen, o.a. een eerste prijs op het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Ze kreeg lessen van o.a. Isabelle Moretti, Germaine Lorenzini, Edward Witsenburg en Godelieve Schrama.

Liesbeth is actief als musicus in diverse muziektheater- en kamermuziekensembles. Het door haar opgerichte Oneiros Ensemble speelde in de kleine zaal van het Concertgebouw in januari 2012. Met Theatergroep Fien toert ze door het hele land met hun jeugdtheatervoorstellingen. Zij werkte verder met het Noord-Nederlands Toneel, de Eef van Breen Group, S t a r g a z e en Orkater.

Liesbeth werkt daarnaast als remplaçant bij de Nederlandse orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest, het Balletorkest, voorheen Holland Symfonia, en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Talen: Nederlands, Engels  Lesvormen: individueel, duo, groep

Zie ook: http://liesbethvreeburg.nl/sounds/