Benno Simonis (hobo)

Benno Simonis
behaalde zijn Bachelor diploma voor hobo in 2005 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij bij Ali Groen studeerde. Hij vervolgde zijn studie bij Ernest Rombout in de Master opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij in 2007 zijn Master diploma behaalde.
Benno volgde masterclasses bij onder andere Pauline Oostenrijk, Bart Schneeman, Maurice Bourge, Omar Zoboli en Paul Goodwin.

Hij speelde tijdens zijn studie in het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en tevens in verschillende studentenorkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en Krashna Musika. Hij remplaceerde regelmatig bij Sinfonia Rotterdam, Het Holland Symfonie Orkest (voorheen RBO Sinfonia), Het Dordts Kamerorkest en het Amsterdam Symphony Orchestra (ASO).

Op het gebied van kamermuziek is Benno ook actief. Zo was Benno gedurende 5 jaar lid van Rietkwintet Pentatiek waarmee hij nationaal en internationaal concerten verzorgde. Hij heeft kamermuziekcoachings gehad van o.a. Raaf Hekkema, Brian Pollard, Herman Jeurissen en Pierre Woudenberg.
Benno behoort momenteel tot de vaste kern van Kamerorkest Accompagnato (voorheen Continuo Rotterdam) en hij maakt deel uit van blaaskwintet Hi-Five.

Benno is ook actief als hobodocent. Naast het lesgeven van privéleerlingen werkt Benno vanaf Maart 2017 als hobodocent aan de Muziekacademie Den Haag.

De hobo