Mihai Scarlat (contrabas – minibas)

Mihai Scarlat

Mihai Scarlat is van Roemeense afkomst en groeide op in Rîmnicu Sarat (De Zoute Rivier). Zijn vader, trompettist en dirigent van de plaatselijke fanfare, gaf hem zijn eerste muzieklessen. Daarna kreeg hij vioolles van zijn oom. Toen Mihai 12 jaar was, stapte hij over op de contrabas en werd toegelaten tot het Muzieklyceum George Enescu in Boekarest. Nadat hij cum laude was afgestudeerd, werd hij in 1975 aangenomen bij het grootste volksmuziekensemble van Boekarest – Ciocirlia.

In 1979 verbond hij zich aan het ensemble van Benone Damian, waarmee hij in het binnen- en buitenland veel tournees heeft gemaakt. In 1986 werd hij vaste bassist bij het ensemble van Andrei Serban. Tijdens een muziekfestival in Scheveningen besloten hij en enkele Roemeense collega’s in Nederland te blijven.
Hij behaalde vervolgens zijn diploma Docerend en Uitvoerend Musicus aan de conservatoria van Hilversum, Utrecht en Amsterdam bij Peter Jansen en Peter Stotijn. Sinds 1997 is hij bassist bij het Nederlands Balletorkest, het huidige Holland Symfonia.

Bij de Muziekacademie Den Haag geeft Mihai les in contrabas, minibas (kinderen) en leidt hij het balkanmuziek ensemble.Mihai Scarlat 3
Mihai Scarlat 2Minibas voor kinderen vanaf 9 t/m 14 jaar – inidividueel, duoles, trioles.

www.ensemblemihaiscarlat.nl

Lesvormen: individueel, duoles, trioles, balkanmuziek ensemble, contrabas, minibas (kinderen)
Talen: Nederlands, Roemeens, Engels, Frans