Peter le Feber (hobo)

Hobo en piano

Als Peter le Feber ben ik in 1956 geboren in Den Haag. Studeerde Hobo en Piano aan het Haags en het Rotterdams Conservatorium.

Peter Le feber 1Mijn hoboleraren waren Simon Houttuin, Maarten Karres en Jan Spronk.
Als hobodocent was ik 30 jaar verbonden aan het Haagse Koorenhuis.
In die tijd heb ik veel leerlingen de liefde voor de hobo geprobeerd bij te brengen en veel jonge hoboïsten begeleid op weg naar een vakstudie.
Mijn uitgangspunt is om met mensen mijn liefde voor muziek te delen en samen op pad te gaan.
Mijn hobolessen zijn gericht op het ontwikkelen van een goede betrouwbare techniek met veel expressie mogelijkheden, het zo goed mogelijk leren spelen van het moeilijke instrument: de hobo Probeer op een ontspannen, “ gezellige” manier zaken als houding, ademhaling, embouchure en muzikale ontwikkeling zo goed mogelijk aan te leren. Verkeerd aangeleerde zaken zijn immers heel moeilijk af te leren.
Als er genoeg basisvaardigheden zijn, ben ik erg gericht op het zo snel mogelijk leren samenspelen. Eerst met piano en zodra er voldoende basis is, stimuleer ik kinderen te gaan spelen in een van de Haagse Jeugd Orkesten en volwassenen in een van de vele Haagse Amateur Orkesten.
Het zelf maken van hobo rieten probeer ik in de les voor te bereiden en d.m.v. speciale rieten ochtenden verder te ontwikkelen.

Dirigeer zelf al 6 jaar het Hofstads Blazers Ensemble van het Hofstads Jeugd Orkest. Ook dirigeer ik al meer dan 30 jaar een Blazers Ensemble van volwassenen genaamd Giusto.


www.peterlefeber.nl
/ www.skrjabin.nl

Lesvormen: individueel, duoles, trioles, Singer Songwriter, Hoborieten maken, Vooropleiding voor een vakopleiding
Talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans