Nadia Frissen (viool – altviool – miniviool)

Mijn naam is Nadia Frissen. Ik ben geboren in juli 1987 te Heerlen. Op mijn 4e kreeg ik mijn eerste viooltje. Ik ben opgegroeid in een heel muzikaal gezin. Mijn ouders waren allebei violist en gaven vioolles.

Op mijn 14e werd ik toegelaten op de jongtalentafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Coosje Wijzenbeek. Ook speelde ik tijdens mijn studie bij Coosje in de Fancy Fiddlers. Daarnaast speelde ik in het Allegra kwartet, samen met violiste Rosanne Phillipens, altvioliste Hannah Strijbos en celliste Lidy Blijdorp. Met het Allegra kwartet studeerden we aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie bij Stefan Metz.

In 2010 ronde ik mijn bachelor af bij Ilona Sie Dhian Ho aan het Koninklijk Conservatorium. In 2012 behaalde ik daar mijn masterdiploma bij Vera Beths. Naast de reguliere lessen volgde ik masterclasses bij Anner Bijlsma, Philippe Graffin, Rainer Kussmaul, Mauricio Fuks, Tanja Becker-Bender, Donald Weilerstein e.a.
Tijdens mijn masterstudie liep ik stage bij het Residentie Orkest te Den Haag. Sinds mijn afstuderen speel ik daar vaak als vaste remplaçant, daarnaast speel ik bij het Rotterdams Filharmonisch, het Radio Filharmonisch orkest en Ludwig.

Tijdens mijn opleiding volgde ik de methodiek lessen van Koosje van Haeringen. Sinds mijn 18e geef ik al vioolles. Na mijn afstuderen heb ik lesgegeven bij het Kamer Muziekatelier Delft, Locatelli festival, Orlando Festival en op de Kreismusikschule in Heinsberg (D).

Sinds 2017 geef ik met heel veel plezier viool- en altvioolles aan de Muziekacademie.

Instrument: viool en altviool
Talen: Nederlands, Engels, Duits
Les vormen: individueel, kamermuziek

Docenten Nadia Frissen en Sidonie Riha