Wietse Voermans – saxofoon

Wietse Voermans studeerde vanaf 2009 saxofoon aan de Jazz Academy van het Rotterdams Conservatorium met klarinet en piano als bijvak. Na zijn bachelor deed hij een masteropleiding met een uitwisseling van een jaar aan het Conservatorium van Kopenhagen. Hier studeerde Wietse in 2015 Cum Laude af in zowel saxofoon als compositie.

Hij stond in de halve finale van de Erasmus Jazz Prize 2013 waar hij de publieksprijs won, in 2016 stond hij in finale en won hij de prijs voor beste solist.  Met Spoken + 2 won hij in 2017 Keep An Eye the records. Verder heeft hij in 2018 The Pack Project mogen realiseren, een carte blanche voor het componeren en uitvoeren van nieuw repertoire voor het Festival Jazz International.

 

De saxofoon is op dit moment een populair instrument. Met de saxofoon kun je alle kanten op en de sax is dan ook te horen in vele muziekstijlen zoals jazz, klassiek, pop, blues, funk, hiphop, volksmuziek en house. Kortom een breed inzetbaar instrument waar je een heel eigen geluid op kunt ontwikkelen. Ik geef les aan alle niveaus en leeftijden: kinderen die beginnen, volwassenen die de sax weer op willen pakken, volwassenen die nog nooit een instrument hebben bespeeld en nu saxofoon willen leren spelen, tieners die op een hoger niveau in hun band willen improviseren, volwassenen die alles van jazz willen weten. Ik vind het leuk en uitdagend om samen de juiste manier te zoeken om zo veel mogelijk uit de lessen te halen. Voor mij is het belangrijk om een sfeer te creëren waar er zonder schaamte of spanning vrijuit gemusiceerd kan worden. Of je nu gewoon lekker wil spelen of alles wil weten van theorie en improviseren, aan mij de taak om hierbij te helpen.