Javièr den Leeuw – pop-piano

Javièr den Leeuw

Javièr den Leeuw begon met het volgen van pianoles op zijn 9e jaar. Tot aan zijn 17e heeft hij lessen gevolgd bij Patrick Hopper in Den Haag. Patrick Hopper is, als zeer bevlogen pianist/organist, een inspirerende leraar voor hem geweest: ‘zijn manier van lesgeven heeft mij veel geholpen bij het zoeken van mijn eigen weg in lesgeven; de nadruk op de overdracht van techniek en tegelijkertijd het stimuleren van creativiteit van de leerling staan in mijn lessen centraal. Maar ook besteed ik persoonlijke aandacht aan hoe ik kan helpen bij het doorzetten tijdens moeilijke momenten in het leerproces, zodat het plezier van het muziek maken altijd de belangrijkste drijfveer blijft.’

Javièr heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft hier in 2018 zijn diploma behaald. Sindsdien en ook al tijdens zijn opleiding is hij werkzaam in de muziekindustrie als live/sessie muzikant en als docent.

Na veel speel-en tourervaring met verschillende bands het opnemen van meerdere albums, is hij momenteel bassist in zijn eigen band Maida Rose en speelt hij in de bands Silver Lake en Cosmic Crooner. Daarnaast doet hij sessie-en studiowerk als bassist en toetsenist.

Lessen van beginnend tot gevorderd en alle leeftijden
Lessen in Nederlands en Engels