Skip to main content

Kurt Berger

Contrabas en minibas

Kurt Berger studeerde in 1994 cum laude af aan de Humboldt State University te Californië, VS. Hij speelde contrabas en basgitaar in verschillende orkesten, bigbands en combo’s. Hij zette zijn studie voort voor contrabas in Nederland bij Rudolf Senn en Hans Krul. In 1998 is hij afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Peter Luit voor Doce­rend Musicus en in 1999 voor het diploma Tweede Fase (Master of Music Degree). Hij is lid van Het RBO Sinfonia die tegenwoordig Holland Orkest Combinatie (Holland Symfonie Orkest) heten en treedt daar ook op als basgitarist.

Op de P.C. Oranjeschool te Scheveningen geeft Kurt minibasles aan 25 leerlingen van groep 6 t/m 8. Hij geeft ook privéles en is sinds 2002 verbonden aan Het Koorenhuis, de voormalige muziekschool te Den Haag als docent contrabas en minibas. Hij speelt en remplaceert bij verschillende orkesten, o.a. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest, RBO Sinfonia (Holland Symphonie Orkest), Het Gelders Orkest en Het Orkest van Het Oosten.

Lesvormen:

  • Individuele les
  • Duoles
  • Trioles   

Talen:

  • Nederlands
  • Engels

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.