Skip to main content

Over de Muziekacademie

Muziekacademie Den Haag: een huis vol muziek!

Plezier in muziek maken
Muziekacademie Den Haag (MDH) is een huis vol muziek. In een prachtig Berlage-gebouw aan de Raamweg bieden wij inspirerend muziekonderwijs voor alle instrumenten en alle leeftijden. Plezier in muziek maken staat daarbij voorop. Wat je niveau of ambitie ook is en welke plek muziek ook inneemt in je leven, bij ons ontdek je de muziek in jezelf en in elkaar. Zodat je zicht krijgt op je eigen mogelijkheden en op wat je kunt doen in samenspel met anderen.

Hoogwaardig muziekonderwijs
Al onze docenten zijn ervaren, veelzijdige en uiteraard lesbevoegde musici die leerlingen de kennis en vaardigheden bijbrengen om hun persoonlijke doelen te behalen. Specifiek voor bijzonder talentvolle leerlingen hebben wij een uniek programma ontwikkeld ter voorbereiding op de toelatingsexamens van conservatoria en andere kunstvakopleidingen.
Hoogwaardig betekent bij ons ook dat wij het ambacht van een instrument bespelen belangrijk vinden. Immers, hoe groter de vaardigheid op het eigen instrument, des te groter het plezier van muziek maken. En de waarde die je kunt toevoegen aan ensemblespel!

Samen muziek maken
Hoe leuk muzieklessen ook zijn, om je vaardigheid op een instrument te vergroten moet je natuurlijk wel oefenen. Dat kan een solistisch proces zijn, maar dat hoeft niet. Juist uit het spelen met anderen kun je veel 'drive' halen om zelf beter te worden. Bovendien is het een gezellige manier van muziek (be)oefenen. Onze muziekacademie zet zich daarom in om elke leerling, in klein of groter muzikaal verband, samen met anderen muziek te laten maken. Wij zorgen voor samenspelmogelijkheden in eigen huis of bieden mogelijkheden aan via ensembles en organisaties in de omgeving van de muziekacademie. Rondneuzend op deze website vind je voorbeelden van bijzondere en inspirerende activiteiten die Muziekacademie Den Haag zelf initieert danwel waar wij als participant aan deelnemen. En heb je zelf wensen op dit vlak? Dan kijken we samen hoe we die kunnen invullen. Binnen onze eigen muziekschool of daarbuiten.

Muziekacademie Den Haag

Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.