MUZIEK UIT DE BALKAN

Muziek uit de Balkan o.l.v. Marlies de Roos – Linden

Het Balkanensemble van Muziekacademie Den Haag is een begrip in Den Haag en omstreken. In 1989 is het Balkanensemble opgericht door Mihai Scarlat en onder zijn kundige leiding is het ensemble groot geworden. In januari 2004 is Marlies de Roos-Linden gestart als deelnemer en in de jaren daarna is ze door Mihai opgeleid en klaargestoomd om in zijn voetsporen te treden. Sinds 2018 heeft Marlies een deel van de leiding van het ensemble op zich genomen en per december 2021 staat het ensemble volledig onder haar leiding.

Het Balkanensemble is er voor instrumentalisten van alle niveaus en vanaf 18 jaar.
In ons ensemble spelen we verschillende vormen van traditionele muziek en salonmuziek uit Roemenië met van tijd tot tijd een uitstapje naar Hongarije, Bulgarije of andere landen. Behalve het spelen van de muziek kom je je ook in aanraking met de achtergrond, functie en stijlkenmerken van de verschillende liederen.

Het huidige ensemble bestaat zowel uit beginnende, gevorderde en vergevorderde spelers. Deze gezellige en gevarieerde setting zorgt ervoor dat er voor iedereen wat te halen valt. Alle muziek is speciaal voor het Balkanensemble gearrangeerd en wordt aangepast aan het niveau van de spelers.

Vanaf september 2022 zullen de repetities 3 uur duren. Twee uur voor de beginnende en gevorderde spelers en twee uur voor de vergevorderde spelers waarbij er één uur overlapt. Alle spelers zijn de volledige 3 uur welkom, of voor de twee uur die het beste bij hen past. Het eerste uur staat in het teken van het eigen maken van de muziek. Hierin wordt extra aandacht besteed aan stijl en het onder de knie krijgen van onregelmatige maatsoorten en maatsoorten met afwijkende accenten. Het tweede uur draait om samenspel met het gehele ensemble en het derde uur staat in het teken van de (ver)gevorderde spelers. Daarin gaan we aan de slag met soleren, interpretatie, verdieping van de muzikale benadering en het opbouwen van snelheid.

18.30 uur – 19.30 uur: beginnende en gemiddeld gevorderde spelers.
19.30 uur – 20.30 uur: Samenspel met het gehele ensemble.
20.30 uur – 21.30 uur: (ver)gevorderde spelers.

Bij voldoende aanmeldingen is het mogelijk ook voor kinderen een ensemble te beginnen o.l.v. Marlies de Roos – Linden

In het balkanorkest is plaats voor: Viool, altviool, cello, contrabas, fluit, hobo, klarinet, trompet, gitaar, accordeon, trompet, saxofoon, panfluit …………………
Zangers kunnen ook deelnemen aan het balkanorkest.

Cursusnaam: Ensemble Muziek uit de Balkan – volwassenen
Docent: Marlies de Roos – Linden
Tarief:
€  566,80 excl. BTW (deelnemers t/m 20 jaar)
€  685,82 incl. BTW (deelnemers vanaf 21 jaar)
Minimum aantal deelnemers: 3

 

Bij voldoende aanmeldingen is het mogelijk ook voor kinderen een ensemble te beginnen o.l.v. Marlies de Roos – Linden

MarliesDeRoos_200
Cursusnaam: Ensemble Muziek uit de Balkan – kinderen
Docente: Marlies de Roos – Linden
Tarief: € 494,00
Minimum aantal deelnemers: 4
Lengte wekelijkse repetitie: 45 minuten