Peter le Feber (piano)

Mijn pianoleraren waren Ton Hartsuiker en Michael Davidson.

PeterPiano_resizeBen als pianist vooral werkzaam als begeleider in heel diverse stijlen, waaronder klassiek, kleinkunst en “zigeunermuziek” maar ook pop en een beetje jazz.
Schrijf muziek voor kleinkunstliedjes maar ook voor muziektheater producties.

Als pianodocent was ik 30 jaar verbonden aan het Haagse Koorenhuis.
In die tijd heb ik veel jong talent begeleid op weg naar een vakstudie.

Mijn uitgangspunt is om met mensen mijn liefde voor muziek te delen en samen op pad te gaan.
Naast het geven van degelijke lessen die gericht zijn op het ontwikkelen van een goede betrouwbare techniek met veel expressie mogelijkheden, heb ik door mijn grote muzikale belangstelling een aantal specialiteiten ontwikkeld.
Tijdens het geven van mijn lessen ben ik ooit gestart met “spelen met accoorden” en deze lessen hadden als doel om op een heel laagdrempelige manier piano te leren spelen. Door het leren spelen van accoord symbolen kan je met eenvoudige middelen erg resultaat gericht piano leren spelen en vaak nodigen de accoorden uit tot zingen. Waardoor deze lessen erg vocaal zijn uitgegroeid en trekken inmiddels veel jonge, vaak zingende, pianospelers die op deze manier op maat hun eigen liedjes en/of covers van een goede begeleiding kunnen voorzien in de goede toonsoort en naar geheel eigen inzicht. Heel geschikt dus voor Singer/ Songwriters.

In mijn lessen kunnen verder ook zaken als basis zangtechniek, houding, perfomance en hoe je liedjes en teksten schrijft, aan de orde komen.

www.peterlefeber.nl  www.skrjabin.nl

Lesvormen: individueel, duoles, trioles, Singer Songwriter, Hoborieten maken, Vooropleiding voor een vakopleiding
Talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans