WORKSHOP BRAZILIAANSE MUZIEK

Data nog niet bekend.
Docente: Floor Polder

 

Braziliaans Repertoire

Brazilië heeft een rijke muziek cultuur, denk aan “Bossa Nova”, “Samba” of het liedje “The girl from ipanema”. Maar naast deze muziek barst het land van verschillende ritmes en stijlen even zo mooi en interessant. Stijlen als Choro, de klassieke versie van samba of de dansstijlen uit het noordoosten Xoté of Forró. Maar ook bekende zangers/zangeressen zoals Gilberto Gil, Elis Regina en Serge Mendes.
Deze workshop geeft je meer diepgang in Braziliaanse muziek met haar verschillende ritmes en stijlen en de mogelijkheid om te soleren. Alle instrumenten zijn welkom. We zullen beginnen met een ronde voor individuele vragen daarnaast zullen we in de workshop gaan luisteren naar muziek en in groepsverband spelen.

Neem een pendrive mee voor het eventueel overnemen van muziek en partituren aan het einde van de workshop.

Voor wie: beginners en gevorderden, mits enige ervaring op instrument , zangers(essen) ook welkom
Docente: Floor Polder

Floor Polder heeft gestudeerd aan het Conservatorium (Latin muziek) in Rotterdam tot 2013 en is gespecialiseerd in Braziliaanse muziek. Werkt als Fluitist in Nederland en Brazilië met Braziliaanse muziek. Momenteel bezig met een Master aan de Universiteit UFRJ in Rio de Janeiro over improvisatie in Braziliaanse muziek.
www.bandafulo.com