INTERPRETATIE EN IMPROVISATIE IN BRAZILIAANSE EN JAZZ MUZIEK

Improviseren is een hele leuke manier om samen muziek te maken!
Altijd al het geheim achter jammen willen leren? In deze cursus wordt stap voor stap uitleg gegeven voor beginners maar ook voor mensen met al kennis over improvisatie. We oefenen samen in een vertrouwde omgeving waarbij na deze cursus je je makkelijker kan aansluiten bij eventuele open (jazz/braziliaanse) jam-sessies.
Tijdens de cursus gebruiken we het repertoire uit Braziliaanse maar ook eventueel jazz muziek. We gaan leren over ”uit ons hoofd” spelen, het volgen van akkoordschema’s en elkaar begeleiden bij improvisatie. Verder gaan we bestaande solo’s uitzoeken/spelen én is er ruimte voor eigen inbreng en/of specifieke vragen.

Braziliaanse Repertoire
Brazilië heeft een rijke muziek cultuur, denk aan “Bossa Nova”, “Samba” of het liedje “The girl from ipanema”. Maar naast deze muziek barst het land van verschillende ritmes en stijlen even zo mooi en interessant. Stijlen als Choro, de klassiek versie van samba of de dansstijlen uit het noordoosten Xoté of Forró. Maar ook bekende zangers/zangeressen zoals Luiz Gonzaga Gilberto Gil of Roberta Sá.
Deze cursus biedt je de mogelijk om je in 12 lessen te verdiepen in de veelzijdigheid in Braziliaanse muziek en improvisatie hier op.

Materiaal
Er wordt gewerkt met twee methode boeken,
Inleiding tot improvisatie en Improvise for real.
Ook bespreken we onderdelen uit de volgende boeken:
Innerlijk musiceren en Effortless Mastery.
Verder wordt gebruik gemaakt van bladmuziek en meespeel muziekopnamens.

Er wordt (in overleg met de deelnemers) toegewerkt naar een klein optreden.

Voor wie: beginners en gevorderden, mits enige ervaring op instrument , zangers(essen) ook welkom
Docente: Floor Polder

Floor Polder heeft gestudeerd aan het Conservatorium (Latin muziek) in Rotterdam tot 2013 en is gespecialiseerd in Braziliaanse muziek. Werkt als Fluitist in Nederland en Brazilië met Braziliaanse muziek.
www.bandafulo.com

Korte cursus van 3  lessen op 7, 14 en 21 februari
Tijd: 18:30 – 20:30 uur.

Kosten:
€ 82,64 ex BTW voor deelnemers jonger dan 21 jaar
€ 100,00  incl BTW voor deelnemers van 21 jaar en ouder.