Eva van Schaik (cello)

Eva van Schaik

Eva van Schaik (1994) kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste cellolessen van haar moeder Alexandra Vierkant. In 2012 werd zij aangenomen voor de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Lucia Swarts en een jaar later voor de vakopleiding. In juni 2017 is ze afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium voor de Bachelor Klassiek Cello. Op dit moment studeert ze verder voor de Master Klassiek Cello bij Jeroen den Herder aan het Codarts in Rotterdam.

Eva speelt al vanaf zeer jonge leeftijd in verschillende (kamermuziek)ensembles, waaronder het Haydn Jeugd Strijk Orkest in Groningen. Van dit orkest was zij twee jaar aanvoerder van de cellogroep. Met het HJSO heeft zij onder andere concerten gegeven in Praag, Berlijn, Barcelona, Florence, met als hoogtepunt de Musikverein in Wenen. Daarnaast heeft Eva in verschillende projecten van het Nationaal Jeugd Orkest gespeeld. Eva heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Dmitri Ferschtman, Harro Ruijsenaars, Timora Rossler en Larissa Groeneveld.

Naast het cello spelen is lesgeven een van Eva’s grote passies. Ze geeft privé lessen en heeft onder andere lesgegeven aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast is zij werkzaam bij het leerorkest ‘The Residents’ in Den Haag. Tevens werkt ze in Gouda op de muziekschool Cultuurhuis Garenspinnerij. Ze geeft les aan alle leeftijden en niveaus, dus ook aan de allerkleinsten. Op de Muziekacademie zal ze voornamelijk kinderen in de leeftijd 4 – 7 lesgeven.

Lessen worden gegeven in het Nederlands, maar kunnen eventueel ook in het Engels.