Jantine Veenstra (fagot)

Jantine Veenstra studeerde fagot aan het Conservatorium van Den Haag bij Johan Steinmann.

Voordat ze naar Den Haag verhuisde groeide ze op in Friesland waar ze de mbo variant van de studie Docent Muziek afrondde en werkzaam was op verschillende basis en middelbare scholen. De brede basis en ervaring die ze daar opdeed leidde ertoe om zowel met fagot als koordirectie toegelaten te worden aan het conservatorium van Groningen. Na 2 jaar vertrok ze naar Den Haag om zich te richten op haar fagotspel en waar ze naast hoofdvak fagot koos voor een minor barokfagot met Wouter Verschuren.

Momenteel speelt Jantine in verschillende ensembles en orkesten.

Daarnaast is ze actief met de organisatie van eigen projecten waarbij ze naast het spelen van klassieke muziek op zoek gaat naar artistieke mogelijkheden waarbij de aankleding en het programeren van verschillende muziekstijlen centraal staat.

Zonder goede basistechniek zul je nooit plezier beleven aan het maken van muziek. Naast het aanleren van deze vaardigheden werkt Jantine met haar leerlingen aan alle aspecten die horen bij het maken van muziek: samenspel, improvisatie, luisteren, verschillende muziekstijlen, theorie en geschiedenis. Fagotles is meer dan alleen fagot spelen.

Lesvormen: individuele les, duoles, klas, beginners t/m gevorderden
Talen: Nederlands, Fries, Engels, Duits, Spaans

Video geleend van Cultureel centrum “Het Klooster”