Tineke Molenaar (cello)

Tineke Molenaar 1Mijn naam is Tineke Molenaar.
Na mijn studie aan het Conservatorium in Den Haag, waar ik les kreeg van Rene van Ast en Anner Bijlsma en later van Jean Decroos, ben ik meteen les gaan geven aan de muziekschool in Leiden, waar ik altijd les ben blijven geven.
Tegelijkertijd heb ik jarenlang in allerlei orkesten gespeeld waaronder de orkesten bij de Radio, het vroegere Noord Hollands orkest, het Noord Nederlands orkest en het Frysk orkest.
Ook heb ik jarenlang in een salon kwartet gespeeld wat in de goede jaren 75 keer per jaar optrad.
Na vele jaren spelen ben ik mij steeds meer op het lesgeven gaan toeleggen, zo ben ik in 1987 bij het Koorenhuis in dienst gekomen. Maar eigenlijk ben ik naast mijn lespraktijk altijd zelf blijven spelen. Op het ogenblik speel ik in begeleidings orkesten van koren en kleine bezettingen.

Tineke Molenaar 3Doordat er verschillende cello maten zijn is het mogelijk op jonge leeftijd te beginnen, maar op oudere leeftijd kan je ook nog heel verdienstelijk leren spelen
Ik geef hoofdzakelijk 1 op 1 les, maar vind het ook heel leuk om aan groepjes les te geven, omdat ze dan ook van elkaar leren en meteen leren samen spelen.

Lesvormen: individueel, duoles, trioles, groepsles
Talen: Nederlands, Engels