Judith Heeren (viool)

Mijn naam is Judith Heeren. Ik ben blij om sinds een paar jaar deel uit te maken van het team docenten op de Muziekacademie. Mijn opleiding deed ik aan het conservatorium in Den Haag, bij Isidor Lateiner en John Harding (eerste violist van Orlando kwartet en toenmalig concertmeester van het Residentie Orkest). Later voegde ik aan mijn diploma Docerend Musicus nog het diploma Uitvoerend Musicus toe door een aantal jaar te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ik les had van Heinz Oberdorfer (eveneens violist in het Orlando kwartet).

Sinds mijn afstuderen in 1995 geef ik met veel plezier les aan jong en oud. Ik vind het een fantastische taak kinderen in te wijden in de wereld van de (klassieke) muziek en hen uit te dagen de ambachtelijke kant van het vioolspelen te leren, iets dat soms veel van je vraagt op cognitief, motorisch en emotioneel vlak.

Ik moedig leerlingen aan om samen te spelen, met mij in de les, met piano, in kleine ensembles onder mijn leiding en natuurlijk bij de Jeugdorkesten die Den Haag rijk is. Want musiceren dat doe je samen!