Skip to main content

Ontdek de muziek in jezelf

Muziekacademie Den Haag (MDH) is een huis vol muziek. In een prachtig Berlage-gebouw aan de Raamweg bieden wij inspirerend muziekonderwijs voor alle instrumenten en alle leeftijden. Plezier in muziek maken staat daarbij voorop. Wat je niveau of ambitie ook is en welke plek muziek ook inneemt in je leven, bij ons ontdek je de muziek in jezelf en in elkaar, zodat je zicht krijgt op je eigen mogelijkheden en op de mogelijkheden voor samenspel.

Actueel

Binnenkort start het Berlage-Strijkorkest

De Berlage Strijkers: zo heet het jaarlijks strijkorkestproject voor violisten, altviolisten, cellisten en bassisten van verschillende niveaus. Dit orkest van de Muziekacademie is een begrip geworden in de regio Den Haag en is de ideale opstap naar de amateurorkesten. Het repertoire is gevarieerd en wordt uitgezocht op de mogelijkheden van de spelers. Docenten van de Muziekacademie helpen bij het instuderen in groepsrepetities. Een strippenkaart met individuele lessen wordt aanbevolen om met hulp van een docent je partij voor te bereiden. We streven naar een evenwichtige strijkorkestbezetting, waardoor voor de cellisten mogelijk een wachtlijst komt. 

Onder de enthousiaste en kundige leiding van Imme Tonkes wordt met plezier samengespeeld en toegewerkt naar presentaties op 9 en/of 10 Februari.

Tarief:
€ 264,46 excl.BTW voor deelnemers jonger dan 21
€ 320 incl. BTW voor deelnemers van 21 jaar en ouder
13 repetities van 90 min
Woensdagavond 19.30 – 21:00 uur vanaf 25 oktober 2023
Start bij 21 deelnemers

Festival de Betovering - 15 oktober 2023

WORKSHOP MUZIEK MUZIKANT VOOR EEN MIDDAG!

Muziekacademie Den Haag
Heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen, maar je weet niet welk? Kom dan naar de Muziekacademie - je kunt wel 20 verschillende instrumenten proberen om te ontdekken welke jij het leukst vindt! En ouders mogen ook meedoen!

Jonger dan 12 jaar? Neem een ouder of begeleider mee.

 • Datum:
 • Locatie: Muziekacademie Den Haag
 • Leeftijd: 4+
 • Kosten: € 7,00

De Betovering

Weekend Masterclass Zang en performance technique
20 oktober 2023

Weekend masterclass on vocal and performance technique 2022-2023
Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2023

Dit seizoen organiseert Muziekacademie Den Haag een masterclass voor amateurzangers in oktober.
Docent Richard Jackson
Voor alle cursussen geldt dat de cursisten individueel en in ensembleverband de gelegenheid krijgen te werken aan een lied of aria van hun keuze met de betreffende tutor.

Aandachtspunten zijn zang- en speltechniek en regie-aanwijzingen waar van toepassing.
Iedere cursist heeft 20 minuten tijd met de docent samen. Wanneer je een duet zingt krijg je samen 40 minuten les. Daarnaast wordt er gewerkt aan een ensemble stuk voor het gehele gezelschap, en worden alle stukken aan het eind van de cursus gepresenteerd in een zaal met publiek.

De workshop is op vrijdag 20 (vanaf ongeveer 12:00 – 20:00 uur) en zaterdag 21 oktober (vanaf 9:30 uur tot einde middag).
Weet je met wie je eventueel een duet zou willen zingen?
NB: allebei apart inschrijven!
Solo’s en duetten uit alle stijlen en periodes zijn welkom.

Het verdient aanbeveling het gekozen werk uit het hoofd te presenteren.
Vragen over niveau en repertoire ? Mail met de producent: Lia van der Velde Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2023
Gastdocent: Richard Jackson

Weekend Masterclass Zang en performance technique
20 oktober 2023

Prijs: € 152,00 excl BTW = € 183,92 incl BTW

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober 2023
Gastdocent: Richard Jackson

Richard Jackson

Kerstconcert - zondag 17 december

Het Kerstconcert zondag 17 december

Locatie
Aula van de Duinoordschool
Prins Mauritslaan 8
2582 LR Den Haag

Blijf op de hoogte van onze nieuwswaardigheden en volg ons op facebook of twitter.

Lessen & cursussen

 • Instrumentale lessen en cursussen

  Instrumentale lessen en cursussen

  In ons lesaanbod vind je toets- blaas- en snaarinstrumenten maar ook drums en slagwerk. Een combinatie van instrumenten en/of zang is vaak ook mogelijk. Bespeel je al een instrument of weet je al precies waar je mee wil beginnen?
 • Zanglessen en -cursussen

  Zanglessen en -cursussen

  Met je stem en spraakorganen kun je je op heel veel manieren uiten. Je hebt je instrument ook altijd bij je; het zit in je eigen lichaam, maar het wordt pas muziek ...
 • Muziekland kindercursussen

  Muziekland kindercursussen

  Muziekland is voor veel kinderen de eerste kennismaking met muziek. Supergaaf! Muziekland is er speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen.

  Instrumenten

   Muziekacademie Den Haag

   Raamweg 362596 HN Den Haag Voor contact kunt u ons bellen tussen 14.00 en 17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Onze vrijwilligers staan u dan graag te woord. Indien er geen vrijwilliger beschikbaar is of zij/hij uw vraag niet kan beantwoorden, gaarne een e-mail sturen. 070 743 00 55 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.